hälsinglands multisport logotyp

Cykel- & vandringsleder

Ledkarta, Stormorshäll
Ledkarta, Stormorshäll. Klicka på bilden för en högupplöst PDF-fil

För närvarande finns 5 stycken skyltade leder som alla utgår från Stormorshällstugan. Skyltarna är fyrkantiga med olika färgkodning och färdriktining är markerad med en pil i reflexmaterial som gör att den syns väl även på kvällen med cykel- och pannlampa. Lederna varierar i längd, kupering och svårighetsgrad för att passa så många som möjligt.

Utöver dessa finns även en reflexbana för löpning.

Lugnetleden - 400M (SPRINT)

En kort sprintbana i anslutning till Stormorshällsstugan. Passar utmärkt för intervallträning eller de allra minsta.

Vadslingan - 7,5 KM

Vadslingan är vår enklaste led och tar dig genom natursköna Lugnesjöns naturreservat. Terrängcykeln behövs ej för denna led.

Björnstigen - 3 KM

Vår röda slinga går i huvudsak via ett gammalt skidspår och innehåller ett par tekniska partier samt lite myr.

Stormorshällslingan - 4,5 KM

En lite tuffare led med ett par rejäla backar och några tekniska partier. Passar både motionären som vill utmana och den mer erfarne.

Stormorstrailen - 8 KM

Här får du lite av allt. En kuperad led som passerar bland annat Lugnesjön, rullstensåsen, grillkåtan och själva Stormorshällen. Perfekt för trailrunning och vandring. Mycket teknisk cykling. Det är denna led som används i motionsloppet med samma namn.

Reflexbana

Sedan hösten 2019 finns även 2 reflexbanor markerade. Banorna delar på sig efter 2 km där den långa sedan ansluter till den kortare igen. Banorna är markerade med runda, gula reflexer cirka 5 cm breda.

Trivselregler